Zabavni park izgrađen unutar nuklearnog reaktora obećava zabavu!

Pogledajte slike vjerovatno najbizarnijeg zabavnog parka sagrađenog na prostoru napuštene nuklearne elektrane.


Wunderland u blizini Kalkara u Njemačkoj, u nikada korištenom i više miliona vrijednom nuklearnom reaktoru, nudi zabavne sadržaje kao što su ringišpil postavljen unutar starog rashladnog tornja i druge atrakcije, dok se 40 metara visok zid s vanjske strane koristi za penjanje.


Tematski park, u Kalkaru u Njemačkoj koristi 80 hektara površine nuklearnog reaktora za hotelske sobe, vožnje, restorane i barove. Reaktor nikada nije bio korišten.


Rizik od pada: ljuljačke i gravitacijske vožnje izgrađeni su visoko u reaktoru, u objektu koji je trebao biti rashladni toranj visok 40 metara, a izvan kule se koristi kao impresivan zid za penjanje.


Glasnogovornica parka kaže da preko 600.000 gostiju svake godine posjeti park koji u jeku sezone zapošljava 550 ljudi.


I pored 12 godina dizajniranja i konstruiranja, te potrošenih tri miliona funti, reaktor je otkazan usljed više protesta i nuklearnih katastrofa u svijetu, uključujući i onu u Černobilu.

Kako izjavljuje glasnogovornica, u parku se pored zabavnog sadržaja nalazi muzej, te teniski i mini golf tereni. “Imamo goste iz cijelog svijeta jer su fascinirani izgledom parka.


Park je jedinstven u svijetu i to je ono što dovodi ljude. Neki posjetioci su izrazili zabrinutost zbog prvobitne namjene ovog objekta. Za zabrinutost zaista nema razloga, jer nuklearna elektrana nikada nije stavljena u funkciju” - dodala je glasnogovornica parka.









putovanja

Post A Comment:

0 comments: